تشریح اقدامات سازمان بهزیستی برای افراد دارای معلولیت، در مقر سازمان ملل

رئیس سازمان بهزیستی کشور مهم‌ترین اقدامات انجام شده توسط سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی ایران، در راستای شمول‌سازی اجتماعی افراد دارای معلولیت و حضور آن‌ها در اجتماع و چگونگی ارتقاء ابتکارات در جامعه را تشریح کرد.

به گــزارش روابـط‌عمـومی اداره‌کـل بهـــزیستی استـان کرمانشـــاه به‌نقل از ایرنا؛

از مهم‌ترین دستاوردهای دولت ایجاد نظام جامع غربالگری، تشخیص و رصد بروز و شیوع انواع معلولیت‌ها در تمامی گروه‌های سنی در قالب برنامه‌های ملی و با مشارکت دستگاه‌های مختلف می‌باشد که امکان پیشگیری از بروز انواع معلولیت‌ها و جلوگیری از تشدید آن را بر اساس معیارهای علمی در چارچوب توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی فراهم ساخته است.

اطلاعات افراد دارای معلولیت بر اساس نوع و شدت معلولیت، سطح عملکرد و نوع نیازهای افراد در بانک اطلاعاتی بر اساس طبقه‌بندی بین‌المللی عملکرد، ناتوانی و سلامت (ICF) ثبت و خدمات لازم بر همین اساس به این گروه‌ها ارائه می‌گردد.


دولت جمهوی اسلامی ایران با هدف توسعه کمی و کیفی خدمات مورد نیاز افراد معلول به ویژه در مناطق کم‌برخوردار و محروم کشور، اجرای برنامه‌های اجتماع‌محور را در قالب فعالیت‌های "توانبخشی مبتنی بر جامعه" در سطح ملی در مدار توجه قرار داده است و با اصول کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت در سطح ملی اجرا می‌نمایند که به ویژه طی سال‌های اخیر دستاوردهای چشم‌گیری را به دنبال داشته است. اجرای برنامه خدمات مالی خرد در مناطق روستایی کشور به منظور توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی افراد معلول و خانواده‌های آنان با همکاری سازمان‌های غیر دولتی و تسهیلگران محلی و آموزش مهارت‌های شغلی به ویژه در زمینه مشاغل بومی و محلی با هدف محرومیت‌زدایی از این مناطق و با استفاده از منابع محلی آنان انجام می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران با هدف توانمندسازی هرچه بیشتر افراد دارای معلولیت و افزایش سطح استقلال و مشارکت اجتماعی آنان، برنامه‌های گسترده‌ای را جهت دسترس‌پذیری محیط فیزیکی و فضای مجازی برای افراد معلول به عمل می‌آورد و در این راستا با تشکیل ستاد ملی هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور، اقدامات دستگاه‌های اجرایی را در این مسیر رصد می‌نماید. از جمله اقدامات شاخص این ستاد، تدوین استاندارد ملی دسترسی‌پذیری فضای مجازی برای گروه‌های مختلف افراد دارای معلولیت به ویژه افراد دارای معلولیت‌های حسی ( افراد آسیب بینایی و شنوایی) می‌باشد که به تمامی دستگاه اجرای کشور ابلاغ گردیده است.

استفاده از فناوری‌های کمکی برای افراد دارای معلولیت در دست‌یابی آن‌ها به حداکثر سطح توانایی و استقلال حرفه‌ای و اجتماعی مؤثر بوده و می‌تواند موجب خارج شدن این افراد از انزوا و مشارکت آن‌ها در امور فردی، اجتماعی و توسعه جامعه گردد. این اقدامات شامل: نیازسنجی و ارزیابی افراد جهت تعیین نوع وسایل مورد نیاز ، تهیه و ارائه وسایل و آموزش نحوه استفاده از آن‌ها می‌باشد.

جمهوری اسلامی ایران جهت تسهیل امر اشتغال افراد دارای معلولیت و با رعایت اصل برابری و مساوات اجتماعی به منظور جذب افراد دارای معلولیت و بر اساس قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت امکان بهره‌مندی افراد دارای معلولیت از ۳ درصد از ظرفیت استخدامی دستگاه‌های اجرایی فراهم گردیده است که بر این اساس افراد معلول با توجه به سطح و نوع استعدادها و علایق خود در بخش‌های مختلف مشغول به‌کار می‌گردند.

در حال حاضر بیش از ۵۰ خدمت توانبخشی و حمایتی با احتساب تعرفه غیردولتی، تحت پوشش خدمات بیمه سلامت قرار گرفته‌اند که این امر نقش بسزایی در ارتقای سلامت و کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت خواهد داشت. در این رابطه بهره‌مندی از تسهیلات تردد و تحصیل ارزان برای افراد دارای معلولیت مطابق قانون مدنظر قرار گرفته است.

با تحت پوشش داشتن بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزار نفر فرد دارای معلولیت در سنین شیرخوارگی تا سالمندی، در انواع معلولیت‌ها و شدت‌ها، ارائه خدمات توانبخشی، در قالب مراکز آموزشی و توانبخشی را مدنظر قرار داده است.

در دولت جمهوری اسلامی ایران مراکز روزانه حرفه‌آموزی برای ارائه خدمات آموزشی و مهارت‌آموزی رسمی و غیررسمی به افراد دارای معلولیت تأسیس گردیده است. در این مراکز علاوه بر آموزش‌های پایه حرفه‌ای، بر ارتقاء مهارت‌های ارتباطی و بین فردی، تقویت مهارت‌های شناختی و انجام فعالیت‌های روزمره زندگی تاکید می‌شود. در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت فارغ از هرگونه مسائل قومی و مذهبی تمام افراد دارای معلولیت در هر سن و از هر جنس تحت حمایت‌های قانونی قرار می‌گیرند. 

متن کامل را در سایت بهزیستی کشور به نشانی https://behzisti.ir/xWKH بخوانید.


بـرای پیوستـن به کانـال اداره‌کل بهـــزیستی استـان کرمانشــاه در پیام‌رسان ایتــا، اینجــــا را لمس کنیـد

کد خبر 109912

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد